Joop Rovers 90

joop roovers 90

Joop Rovers, op 11 maart 2016 negentig jaar!

Joop, geboren in 1926, was in 1982 een van de oprichters van de vereniging Modelbotenclub Titanic. Joop was toen 56 jaar en is sindsdien onafgebroken lid geweest van de club. Heel veel jaren heeft hij de functie van secretaris ingevuld. Toen nog zonder de hulp van internet en computers, dus op een schrijfmachine met doorslagen en stencilpapier.

Joop is altijd besmet geweest met het modelbouwvirus. Hij bouwde zeer indrukwekkende modellen.

 Een model van de Titanic in de schaal 1:100 leverde een model van 2,69 meter lang op. Dit model heeft ondermeer in het Scheepvaartmuseum in Rotterdam staan pronken. Maar Joop bouwde ook een vliegdekschip in die schaal, en de slagschepen de Prince of Wales en de Graf Spee. Allemaal zeer indrukwekkende en gedetailleerde modellen die op evenement de show stalen.

De gezondheid maakte het Joop een aantal jaren geleden onmogelijk om nog langer aan zijn modellen te werken. Maar zijn lidmaatschap van de club duurt voort en af en toe ontmoet hij, altijd samen met zijn vrouw Joske, nog leden van de club. Dan worden herinneringen opgehaald en wordt er door de onvolprezen humor van Joop ook heel wat gelachen. 

Joop, hartelijk gefeliciteerd en nog heel veel gelukkige jaren toegewenst. 

Joop Rovers overzicht